Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Gratis verzenden > 75,-
Duurzame kinderkleding
Makkelijk retourneren

Broer & Zus strijdt mee voor een betere toekomst voor meisjes in Guatemala

  • Geplaatst op
  • 0
Broer & Zus strijdt mee voor een betere toekomst voor meisjes in Guatemala

Lees hier het verhaal van Maud Wammes en doneer ook!

De mooiste kinderwinkel van Amsterdam, Broer en Zus, sponsort mijn strijd voor de kinderen in Guatemala

Normal 72952285f9fbe6d969699bd05d213b9796a1802b
  26-11-2019 | 22:06

Je dochter, je zoon, je zus, je broer of misschien zelfs jijzelf bent zwanger. Met stralende ogen loop je een van de mooiste zaken van Amsterdam binnen om je voor te bereiden op de komst van de kleine of misschien wel om een leuk geboortecadeautje te kopen. Of genieten jullie al iets langer van dit wonder en willen jullie gewoon iets leuks kopen? Een cadeautje voor zijn of haar verjaardag? Bij Broer en Zus ben je aan het juiste adres, of het nou voor kleding of leuk speelgoed en accessoires is.

Dagelijks ziet Roos van Broer en Zus de blijdschap voorbij komen. Een van de mooiste dingen in het leven, is het geven van een nieuw leven. En ja, ook in Nederland, is dit niet altijd rozengeur en maneschijn. Daar waar bij de een de wens snel in vervulling gaat, kan het bij de ander soms een moeilijk traject zijn. Het krijgen van een kindje is het mooiste maar ook het kwetsbaarste denkbaar, waar ook ter wereld.

Het grote verschil tussen Nederland en Guatemala zit hem dan ook in heel iets anders. Het zit hem in vrijheid, zoals in andere blogs ook al naar voren gekomen. De vrijheid om te kiezen of je er klaar voor bent. Op een moment dat ons lichaam er klaar voor is. Wanneer het dan tot grote vreugde lukt, is er vaak niets dan blijdschap. De meisjes in Guatemala kennen die vrijheid helaas niet altijd.

Ze wordt zwanger zonder dat zij er klaar voor is, zonder dat haar lichaam er klaar voor is.. Ze is zelf nog een kind. Wat voor ons vreugde is, door onze vrijheid, is dit voor haar wellicht het einde van vreugde. Want als kind zit vreugde hem in vrijheid, spelen, het gevoel dat je nog je eigen pad mag gaan kiezen… Later, eerst nog maar even onbezonnen zijn. Maar voor haar is dat later in 1 klap weggenomen.

Meisjes in Guatemala worden jong zwanger door seksueel misbruik of om aan geweld en armoede thuis te ontsnappen. Door hun jonge zwangerschap kunnen zij helaas vaak niet meer naar school. Zonder scholing geen kans op een goede baan en dus om zichzelf en haar gezin te onderhouden. Zo blijven de meisjes in Guatemala afhankelijk en herhaalt deze vicieuze cirkel zich keer op keer.

Wat zou het toch mooi zijn als zij ook kunnen kiezen wanneer ze willen proberen om zwanger te worden. Dat ze kunnen kiezen dat ze eerst school willen afmaken, dat ze kunnen kiezen voor onafhankelijkheid en van daaruit de vreugde omtrent een zwangerschap kunnen beleven wanneer zij en haar lichaam er klaar voor zijn. En wellicht kan zij dan, met haar eigen verdiende geld, een mooi rompertje kopen in de plaatselijke equivalent van Broer en Zus.

Bedankt Broer en Zus, voor het ondersteunen van mijn actie om te strijden voor de toekomst van de meisjes in Guatemala. 

 
 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.