Over ons

roos vos kinderkleding Amsterdam

Over Roos

De passie voor mode en kleding begon al vroeg. Als klein meisje maakte Roos zelf haar kleding. Ze kocht van haar zakgeld lapjes stof op de markt en maakte op een oude Singer handnaaimachine van haar oma rokjes en jurkjes. Ze was het derde kind en kon nog makkelijk kleding van haar oudere broer of zus aan. Met haar zelfgemaakte kleren, had ze toch weer wat nieuws om aan te trekken. Na schooltijd op de middelbare school, had Roos een bijbaantje in een een kinderkledingwinkel in Zeist.

Na een omweg, nog net niet zwanger van haar eerste dochter, opende Roos met een vriendin in 2001 in Amsterdam haar eerste kinderkledingwinkel. Tegelijkertijd was internet in opkomst en werd zij pionier met een van de eerste internet winkels.

Inmiddels moeder van 2 tienerdochters, 15 jaar ervaring met het aankleden van kinderen, het helpen van ouders met het uitkiezen van de juiste merken en maten en kennis over de laatste ontwikkelingen op het gebied van kindermode, kan Roos jou en jouw kindje goed helpen en advies geven.

Eigen merk

Roos is trots op haar eigen merk. Dit wordt gemaakt van reststofjes en van biologisch katoen in een kleinschalige fabriek in Portugal. De kleding is alleen bij Broer & Zus te koop. De zachte gebreide vestjes en truitjes van Broer & Zus komen uit Peru. Deze producent heeft onlangs een Fairtrade keurmerk gekregen.

Had jij vroeger ook een lievelingstrui of jurk?

Het is vaak een grote uitgave om kinderkleding te kopen. Kinderen groeien hard, spelen veel en de kleding gaat makkelijk stuk. Roos - oprichtster van Broer & Zus - realiseert zich dat, als moeder van 2 dochters, heel goed. Of je hebt net iets gekocht, super blij mee en je kindje vindt het toch niet leuk. Het blijft dan liggen in de kast. Zonde.

Roos kiest daarom met heel veel zorg en aandacht haar collecties uit. Ze denkt daarbij vooral aan de wensen van je kindje. De kleding die je bij Broer & Zus koopt is kwalitatief goed, onder goede omstandigheden gemaakt en is duurzaam. De kleding moet lekker zitten en nog makkelijk door meerdere kindjes gedragen kunnen worden.

Het leukste voor Roos is het als kinderen huppelend de winkel uitlopen met hun lievelingskledingstuk aan.

Omdat het soms best lastig is wat te kiezen en in welke maat of als je iets cadeau wil geven, staan wij altijd voor je klaar!

Bovendien zijn wij heel makkelijk met ruilen en geld terug, ongeacht de aankoopdatum.

Kom je een keertje langs om te kijken, te voelen of te passen of om inspiratie op te doen?

Neem gerust contact met ons op via de mail, telefonisch of kom bij ons langs in onze winkel in Amsterdam > contactgegevens

Veel inspiratie- en winkelplezier!