Trots op onze merken
Duurzame kinderkleding
Makkelijk retourneren

Duurzame kinderkleding 7 tips

  • Geplaatst op
  • Door Roos Vos
Duurzame kinderkleding 7 tips

Hoe en waarom kies je duurzame kinderkleding? 7 tips

Duurzame kinderkleding

Wist je dat 73% van de totale kledingproductie in de wereld niet wordt gedragen en de overige 27% draagt men gemiddeld 3x en wist je dat de textielindustrie een van de meest milieuvervuilende industrieën is?

Reden genoeg voor mij om met het kiezen van je kleding bewuster om te gaan, zodat we met elkaar misschien de wereld een klein stukje beter kunnen maken.

Hieronder geef ik je 7 tips om te kiezen voor duurzame kleding.

1. Een duurzame garderobe voor je kindje - minder kleding, meer draagplezier

Duurzame kinderkleding is vaak mooi gemaakt van zachte stoffen in effen kleuren of versierd met vrolijke prints. Het gaat langer mee en blijft langer mooi. Er zitten minder chemicaliën in en het wordt niet door kinderhandjes gemaakt.2. De voordelen van een paar kleding-sets per seizoen

Heeft jouw kindje een uitpuilende kledingkast, waar je door de bomen het bos niet meer ziet? Alles ligt binnen een paar dagen als een berg op de grond, moet jij weer allemaal opvouwen en het geeft onrust als je kindje iets kwijt is wat hij of zij perse aan wil die ochtend.Er is al zo weinig tijd ‘s morgens om alles voor elkaar te krijgen. Herken je dat? Dat kan ook een anders. Waarom een uitpuilende kast vol met kleding - een deel ziet het daglicht nauwelijks - terwijl het ook anders kan? Het werken met een paar kledingstukken die goed bij elkaar passen geeft overzicht en rust in de kledingkast. Geen keuzestress meer in de ochtend.3. Zo’n compacte, overzichtelijke kledingkast saai? Zeker niet. Laat kinderen zelf hun kleding uitkiezen en omdat het mooi is en mooi blijft, maakt het niet uit dat het veel gedragen wordt. En je kunt het heel makkelijk weer opfrissen met een nieuwe maillot, mooie muts of shawl.

Wat is er mooier dan prachtig gemaakte kleding tot op de draad afgesleten? Dan is er goed gebruik van gemaakt - daar is kleding tenslotte ook voor bedoeld.4. Uit de kleding gegroeid?

Jong geleerd, oud gedaan: na elk seizoen de kledingkast opruimen. Maak er een gezellig ritueel van waarbij je samen met je zoon of dochter de kast doorspit en te kleine of oude kleding een nieuwe bestemming geeft.5. Doorgeven aan andere kinderen

Hoe leuk is het om die ene leuke sweater met print of de te klein geworden regenlaarzen door te geven aan een broertje, zusje, neefje, nichtje, buurmeisje, buurjongen of aan het kindje van vrienden? Maak er een leuk cadeautje van om er helemaal een feest van te maken.6. Verkopen en een potje bouwen om wat leuks mee te doen met je kind

Maak kinderen van vrienden blij met die vrolijke sweater met print of verkoop het. De kleding wordt opnieuw gebruikt en jij houdt er zelf of een goed gevoel aan over of een leuk potje voor een dagje uit of een nieuw kledingstuk. Het zijn kleine gebaren met grootse uitwerkingen en duurzaamheid is dichterbij dan je denkt.7. Kinderkledingruil

Organiseer een gezellige avond met vriendinnen die ook kinderkleding over hebben en wissel van kleertjes. Een mok thee of glas wijn erbij; gezellig en duurzaam. Het nuttige met het aangename verenigen.

Het is fijn om in mooie kleding rond te lopen. Natuurlijk maakt iedereen daarin zijn eigen keuzes, maar hoe mooi is het dat wij onze kinderen hier al een beetje bewust van kunnen laten worden.

x Roos


Wil je onze selectie duurzame merken bekijken, klik dan hier>

Recente artikelen
Tags