Trots op onze merken
Duurzame kinderkleding
Makkelijk retourneren

Baby cadeau's kopen, hoe kies ik de goede maat?

Baby cadeau's kopen, hoe kies ik de goede maat?

Hoe kies ik een mooi cadeau voor een net geboren baby?

 

Omdat het niet altijd even makkelijk is om een cadeau te kiezen voor net geboren baby's en er zoveel mogelijk is, help ik je graag op weg.

 

Stel je kent de ouders niet zo heel goed, wat kies je dan?

 

  • knuffel
  • speelgoed
  • babymutsje
  • babypakje
  • drinkbeker met letter
  • iets fijns voor mama

 

Zelf hou ik er erg van om iets blijvends te geven, bv een knuffel, een drinkbeker met een letter van de naam van het net geboren kindje erop of een boekje. Er zijn zoveel mooie boekjes met tekeningen en mooie verhalen.

 

Kleding is soms wat lastiger, maar wel heel leuk om te geven. Een mooi pakje of een mutsje is natuurlijk altijd goed of een combinatie. Ik vind ook dat de moeders niet vergeten moeten worden, een mooi boeket een lekkere body crème, shampoo of een fijn boek is ook een aanrader.

 

Een cadeau voor een goede vriend of vriendin of familie

 

Als ik iets zou geven aan een goede vriendin of een familielid, dan zou ik kiezen voor een mooi boxpakje, een vestje (heb ik super veel gebruikt toen mijn dochters nog een baby waren- alweer veel te lang geleden!) of een leuk shirtje. Weinig mensen kiezen een broekje, dus dan ben je zeker origineel.

 

Welke maat kies je voor een net geboren baby?

 

Als baby’s net geboren zijn, zijn ze ongeveer 50 cm. Dit is ook de kleinste babymaat die wij hebben. De eerste maand groeien ze heel hard en zijn ze vaak al 56 cm. Na 3 maanden zijn ze gemiddeld 62 en rond de 6 mnd 68 cm. Dit zijn gelijk ook de maten, makkelijk te onthouden dus!

 

De meeste mensen kiezen voor maat 62 om cadeau te geven. Daar hebben ouders dan al snel genoeg van in huis, je kunt dus net zo goed voor 6 maanden iets kopen dan hebben ze er misschien meer aan.

 

Het klopt niet helemaal dat als je iets groter koopt, dat je er dan ook langer iets aan hebt. Vaak past het dan nog niet en staat het ook niet leuk. Dus daar hoef je je dan ook niet druk over te maken.