Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »
Gratis verzenden > 75,-
Duurzame kinderkleding
Makkelijk retourneren

Een baby op komst, wat heb je allemaal nodig?

Een baby op komst, wat heb je allemaal nodig?

Als je je eerste kindje verwacht, is het soms lastig kiezen. Wat heb je allemaal nodig voor vlak na de geboorte?

Hoera, je wordt moeder! Voor de eerste keer moeder worden is super spannend en nieuw, en er komt veel op je af.

 

Er zijn zoveel leuke babykleertjes te vinden, maar wat is nu handig om in de kast te hebben voor de eerste weken na de geboorte?

 

Met deze tips leg je een goede basis voor de eerste garderobe van je kindje.

 

Zachte stoffen

 

Baby’s liggen de eerste periode veel. Daarom is het belangrijk dat de kleding zacht is en soepel aanvoelt. Vermijd kleding met hobbels en bobbels op de achterkant, dat ligt niet zo lekker. Het merk One More in the Family gebruikt hele zachte stoffen. Moeders zijn er gek op. Bekijk hier

 

Welke maat kies ik?

 

Hoe groot de baby is weet je van tevoren nooit helemaal zeker. Twijfel je of je een romper in een kleine maat of maat groter moet nemen, vraag dan in de winkel of het merk groot of klein valt. Nederlandse merken vallen vaak iets groter dan bijvoorbeeld Franse merken. Zeker de eerste weken groeit een baby snel. Koop daarom niet teveel kleine maatjes, omdat de baby daar snel uitgroeit.

 

Welke kledingstukken zijn handig om alvast in de kast te hebben?

 

Investeer in een mix van rompertjes, fijn zittende joggingbroekjes, een boxpakje met sokjes eraan vast, dunne shirtjes voor de zomerbaby of dikkere truitjes voor de winterbaby, een vestje en jasje, sokjes en een katoenen mutsje. Met deze kledingstukken heb je een mooie basis. Hoe meer kledingstukken, hoe minder vaak je hoeft te wassen voor de baby en andersom. Houd er echter wel rekening mee dat de baby - zeker in het begin - groeit als kool.

 

Het geslacht van de baby

 

Als je al weet of het een jongen of meisje wordt, dan kun je daar rekening mee houden bij het kopen van de kinderkleding. Is het geslacht van de baby nog een verrassing, dan zijn neutrale kleuren en prints handiger. Om het makkelijk te houden de eerste weken: kies kledingstukken uit die makkelijk met elkaar te combineren zijn, zodat je daar niet over hoeft na te denken.

 

Houd rekening met de seizoenen

 

Wordt je baby in de zomer geboren? Denk aan korte mouwtjes, luchtig katoen, een zomerhoedje, dunne sokjes en hemdjes. Vergeet ook een zonnebril voor baby’s niet. Als de baby zich in de koudere maanden aankondigt, dan zijn dikkere stoffen juist fijn. Binnen in de warmte zijn laagjes prettig. Buiten bescherm je de kleine tegen de kou met een winterjasje, een sjaal, wanten, muts en dikke sokken en daaronder laagjes.

 

Wil je advies, kom langs in onze winkel in Amsterdam, wij helpen je graag of kijk hier online naar onze mooie babykleertjes.

 

Er is nu Sale op de babykleding, kortingen tot 40%, bekijk hier

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.