Trots op onze merken
Duurzame kinderkleding
Makkelijk retourneren

Sinterklaas

  • Geplaatst op
  • Door Roos Vos
  • 0
Sinterklaas

Sinterklaas bij ons op de van Woustraat

Sinterklaas

 

Ik kan me nog herinneren dat ik na de aankomst van de Sint uit Spanje,  als kind met mijn neus tegen de etalageruit van de Bijenkorf stond geplakt. 

 

Rondrijdende treintjes, lichtjes en bewegende knuffeldieren. Het was een sprookje. Zou Sint mij hier iets van cadeau geven? 

 

Het waren spannende weken. Kwam je Sint en zijn Pieten tegen op straat of mocht je op schoot bij de Sint op school? Had hij iets over jou in zijn boek geschreven?

 

Toen ik met mijn dochters voor het eerst Sint op de Amstel aan zag komen, voelde ik de spanning zelf ook weer terugkomen. En ook de herinneringen. En ik was ontroerd door de opwinding op de gezichtjes van mijn kinderen. Dansen, springen en zingen. Heel hard.

 

Afgelopen zondag was in de stad om inspiratie op te doen voor cadeaus voor mijn dochters.  Wij vieren het nog steeds. Nu trekken wij lootjes en maakt ieder een surprise en gedicht voor elkaar. Nog steeds genieten we van dit feest en de vrolijkheid met elkaar.

 

Het was zondag druk in de stad. Een heel weekend Black Friday. Gekkenhuis.

 

Maar nergens zag ik in de winkels en de etalages iets terug van Sinterklaas. Alles al in kerstsfeer, kerstbomen, lichtjes en kerstversiering.

 

Zou Sint langzaamaan zijn magie verliezen? Het is verwarrend geworden met de zwarte Pieten discussie. 

 

Mijn dochter zei terecht, waarom wordt er zo ingewikkeld over gedaan? Een kind maakt het echt niet uit of Piet wit, gekleurd of zwart is.

 

Ik denk dat veel van ons de traditie en de herinnering in stand willen houden en het daarom veel emoties oproept. Verandering heeft tijd nodig. 

 

Misschien sterft ons feest uit. Het zou heel jammer zijn voor ons, maar kerst is ook een prachtfeest. En misschien geeft het ook meer rust voor kinderen, maar vooral ook voor papa’s en mama’s in de drukke decembermaand.

 

Omdat wij Sint een speciale plek willen geven, hangt t/m woensdag 5 december een prachtige Sinterklaas in onze etalage. 

 

Komen jullie kijken?

 

Zaterdag komt Sint in de van Woustraat. Hij is van 13-16u in de Stadskantine. Kinderen kunnen hun kleurplaat inleveren en krijgen lekkers. 

 

De kleurplaten kun je bij ons ophalen en ook inleveren t/m 5 december als je er zaterdag niet bij kunt zijn.

 

En dan krijg je ook iets lekkers.

 

Veel plezier met Sinterklaas!

 

x Roos

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Recente artikelen
Tags